Onze omgeving

Onze omgeving

CO2-compensatie

Naast alle activiteiten om onze C02-uitstoot te reduceren, willen wij nog meer bijdragen aan de oplossingen voor het klimaatprobleem. Daarom compenseren we onze CO2-uitstoot met klimaatvriendelijke projecten.

CO2-neutraal

Dankzij deze compensatie mogen wij ons CO2-neutraal noemen.

Herbebossing in Oeganda

Kibale National Park in Oeganda is één van de mooiste regenwouden in Oost-Afrika met een enorme rijke flora en fauna. Met het bos dat we aanplanten vergroten we het leefgebied van de dieren, beschermen we het oerbos én leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat.

Windpark in India

Wij investeren in windenergieprojecten in India, onder andere in de regio’s Gujarat en Karnataka. Hiermee voorzien we de lokale huishoudens, in verschillende afgelegen gebieden, van stabiele en schone energie. Door de modernste technieken op het gebied van windturbines toe te passen, garanderen we een zo hoog mogelijk efficiëntie en hoeveelheid opgewekte energie. De projecten geven een positieve impuls aan de regio en de lokale bevolking en natuurlijk het milieu.

carbon farming

In 2021 gaan we een stap verder. Door te investeren in een project dat CO2 uit de lucht haalt en langdurig vastlegt in de bodem wordt DKG klimaatpositief. DKG investeert in Carbon Farming, ook wel koolstofboeren genoemd. Carbon Farming heeft als doel om zoveel mogelijk CO2 uit de lucht te halen en in de bodem vast te leggen als koolstof. Planten halen CO2 uit de lucht met behulp van fotosynthese. Door planten en gewasresten toe te voegen aan de landbouwgrond, wordt deze CO2 in de bodem vastgelegd. De boeren zorgen ervoor dat koolstof zo goed mogelijk bindt in de bodem. Dit zorgt vervolgens weer voor bodemvruchtbaarheid en de groei van gewassen.

Opleiding tot keukenmonteur

We zijn, i.s.m. ROC Tilburg in 2020 gestart met een landelijk erkende BBL opleiding tot keukenmonteur. Met de opleiding tot keukenmonteur blijken we te voorzien in een opleidingsbehoefte die veel breder is dan alleen onze eigen organisatie.

Naast de opleiding in Tilburg start per september 2021 deze opleiding ook op het Hout & Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam.

Sponsor Healthy Team

Keller Keukens is trotse sponsor van Healthy Team. Een tiental talentvolle schaatsers, waarvan Jutta Leerdam in maart zelfs Werelkampioen Allround schaatsen bij de junioren werd! Met hun gezonde leefstijl en sportmentaliteit willen zij een voorbeeld zijn voor hun leeftijdgenoten. Healthy Team zet zich via het onderwijs en via clinics in om jongeren in beweging te houden.

Goede doelen

Keller Keukens sponsort daarnaast vaak lokale en kleinere maatschappelijke initiatieven. Alle medewerkers kunnen initiatieven aandragen. Ook samen met onze klanten ondersteunen wij regelmatig goede doelen. Zo steunt Keller Stichting De Hond Kan De Was Doen om de vrijheid en zelfredzaamheid van mensen met en beperking of chronische ziekte te vergroten. Keller steunt ook Project Junior High School in Sunyani, Ghana zodat de kinderen goed onderwijs en kans op een betere toekomst krijgen.

PROJECT JUNIOR HIGH SCHOOL IN SUNYANI, GHANA

In september is Stichting Mariëtte’s Child Care gestart met de bouw van een Junior High School. Eerder openden de Nederlandse Mariëtte en haar Ghanese man Moses al een kindertehuis en een basisschool in Sunyani. Om de kinderen een kans te geven op een betere toekomst en zelfstandigheid, ontstond de wens om hen ook 3 jaar voortgezet onderwijs te bieden.

Een Junior High School waar goed onderwijs wordt geboden, ruimte is voor persoonlijke aandacht en waar niet geslagen wordt. Dat klinkt vanzelfsprekend maar is uniek voor Ghanese begrippen. Keller Keukens is één van de trotse sponsors van dit project. De fundering van de High School is inmiddels gelegd en momenteel wordt de begane grondvloer gerealiseerd. In 2019 hoopt de stichting de deuren van de Junior High School daadwerkelijk te openen.

Sponsoring team VIRTU/e        

Team VIRTU/e is een studententeam van de Technische Universiteit uit Eindhoven. VIRTUe bouwt een huis en ontwerpt een stedelijk concept dat mensen en technologieën met elkaar verbindt. VIRTUe streeft naar slimme technologie, duurzaam bouwen en stadsplanning voor het oplossen van ecologische, sociale en economische duurzaamheidsproblemen. Bekijk hier de website van Team VIRTU/e. 

Opleiding tot keukenmonteur

Keller Keukens is in samenwerking met ROC Tilburg in 2020 gestart met een landelijk erkende BBL opleiding tot keukenmonteur. Met de opleiding tot keukenmonteur blijken we te voorzien in een opleidingsbehoefte die veel breder is dan alleen onze eigen organisatie.

Naast de opleiding in Tilburg start per september 2021 deze opleiding ook op het Hout & Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam.

Gezondheid in de keuken

Als de keuken gemonteerd is, is de formaldehyde uitstoot nihil. Onze waarden liggen ver onder de norm. Dit komt mede doordat we alle onderdelen rondom voorzien van kantenband en daarmee alles ‘insluiten’.

Door toepassing van laserafkanting en een speciale verlijming hebben onze keukens een extra hoge temperatuur bestendigheid. Uiteraard zijn onze werkbladen geschikt om eten op te bereiden.

Consumenten

veiligheid

Een bereikbare keuken moet ook een veilige keuken zijn. Daarom gebruiken wij in onze kasten altijd veiligheidsglas, zit er beveiliging op het beslag van (vouw)klepkasten, zorgen wij dat kasten veilig gemonteerd zijn en kastplanken en keukeneilanden niet kunnen kantelen. Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd en weten hoe ze veilig moeten werken bij het plaatsen van een keuken. Onze inbouwkeuken-programma’s voldoen aan de normen NEN-EN 14749 (veiligheidseisen) als ook NEN-EN 1116 (coördinatiematen).

Tevreden klanten

Keller Keukens staat voor bereikbaar. Wij zijn het merk dat zich openstelt voor verbeteringen en ideeën. Dat wil meedenken en mee laat denken. Samen in de keuken staan en samen mooie keukens maken, zonder het prijskaartje uit het oog te verliezen. Onze relatie met onze klanten is heel persoonlijk.

Het laatste onderzoek onder onze dealers bevestigt dit. Zij zijn zeer tevreden over de persoonlijke samenwerking, service en ondersteuning. Ondanks de mooie feedback leggen we de lat voor onszelf op dit onderscheidende kenmerk van ons bedrijf erg hoog. En hebben we plannen om dit nog verder te optimaliseren.

Onderzoek

Begin 2017 beoordeelden onze dealers ons met het cijfer 7,3. De verbeterpunten hebben we vertaald naar een actieplan dat vierwekelijks besproken wordt. Innovatie binnen ons productassortiment en verdere digitalisering zijn hierin belangrijke speerpunten.

Keller Keukens b.v.
Drebbelstraat 7
4622 RC Bergen op Zoom
+31 (0) 165 594 300

www.kellerkeukens.nl
info@kellerkeukens.nl                                                        

       

CO2-Prestatieladder

Bekijk onze invulling van de CO2-Prestatieladder op niveau 3

GRI Standards Tabel

Bekijk de GRI Standards kruistabel 2020

The Natural Step

Onze invulling van The Natural Step Principes

MVO jaarverslag 2020

Bekijk het MVO jaarverslag 2020