Onze mensen

Onze mensen

Ontwikkelingen

Omdat de vraag naar keuken weer aantrekt hebben we in onze fabriek weer meer mensen werk kunnen bieden. Deze groei is echter nog onzeker. Daarom houden we een zogenaamde ‘flexibele schil’ aan van 10%. Deze mensen werken via het uitzendbureau, maar krijgen van ons wel een 2-jarige Vapro-opleiding. Zo blijven zij duurzaam inzetbaar in de branche.

Vitaliteit en Gezondheid

Om het werk voor onze mensen minder belastbaar te maken, passen we Job Rotation toe. Daarnaast elimineren we zoveel mogelijk zwaar werk. De vitaliteit van onze mensen ondersteunen we verder nog met: gezonde voeding in de kantine; elke dag een gratis stuk fruit; een vergoeding voor de sportschool en een fietsplan. Ondanks deze maatregelen blijkt uit de werkvermogensmonitor dat een aantal van onze medewerkers een te hoge BMI heeft. Om ook dit te verbeteren, onderzoeken we de inzet van een effectief beweegprogramma. Ons ziekteverzuim lag in 2016 op 3,73%. Ons ziekteverzuim lag in 2017 op 3,75% en het ziekteverzuim lag in 2018 op 3,8%.

Fysieke en sociale veiligheid

2019 staat in het teken van fysieke en sociale veiligheid. Zo hebben wij onder leiding van een externe hogere veiligheidskundige onze veiligheidsrondes in de fabriek naar een hoger niveau getild, is (onder andere) een verplichte e-learning beschikbaar gekomen over ongewenste omgangsvormen en hebben wij de ingang van de fabriek een safety wall geplaatst.

Onze medewerkers

%

BeloningEN

Wij betalen onze medewerkers 5% meer loon dan de CAO voorschrijft

vast start salaris

17-jarigen krijgen bij ons geen jeugdloon, maar een vast startsalaris als ze vakvolwassen zijn (vanaf € 1.716 in schaal 1).

nieuwe samenstelling raad van commissarissen

Margaretha Smits, Laetitia Smits van Oyen en Francoise Dechesne zijn in maart 2018 toegetreden als nieuwe leden van de RvC van de DKG Groep. Zij brengen ervaring mee uit diverse sectoren waaronder de gezondheidszorg, architectuur, bouw, projectontwikkeling en onroerend goed. Een mooie aanwinst voor de RvC die met de komst van deze drie dames nu totaal uit vijf leden bestaat.

 

Kim van Veldhuizen, P&O Adviseur

‘Uit onze werkvermogensmonitor blijkt dat 85% van onze medewerkers in de fabriek tevreden is. Nu de markt weer aantrekt proberen we overwerk te voorkomen door met 3-ploegen diensten te werken.’

Groei

Met iedere medewerker worden jaarlijks zijn of haar ontwikkelingen besproken. Op basis van deze gesprekken wordt het opleidingsbudget vastgesteld. Ons performancemanagementsysteem heet niet voor niets ‘GROEI’. Wij geloven dat iedere medewerker zichzelf mag, en moet, ontwikkelingen. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een belangrijk onderwerp in deze gesprekken en we besteden veel tijd en geld aan opleidingen.

DKG Campus – opleidingsplatform voor medewerkers

De DKG Campus is hét online opleidingsplatform waar onze medewerkers meer dan 200 (online) trainingen kunnen volgen. Welke functie je ook hebt, je kunt hier voor elke leervraag terecht. Variërend van Verkooptechnieken, Klantgerichtheid, Microsoft vaardigheden of een cursus Positief Feedback geven.

Binnen Keller Keukens vinden wij het belangrijk dat medewerkers durven te investeren in zichzelf, de DKG Campus biedt hen die mogelijkheid.

Diversiteit

Doelstelling banenafspraak

  Ons diversiteitsbeleid is nog volop in ontwikkelingen. Door jaarlijks maar liefst 40 stageplaatsen te bieden, betrekken we jonge mensen bij de organisatie. Daarnaast zorgen we voor werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het groenonderhoud en het vullen van zakken met keukenonderdelen wordt gedaan door de Sociale Werkvoorziening.

  Veiligheidscultuur

  Veiligheid staat bij Keller Keukens hoog in het vaandel. Vooral in onze fabriek. Een externe veiligheidskundige voert daarom jaarlijks een RI&E uit. De aandachtspunten hieruit worden opgevolgd door onze interne veiligheidskundige. Vanaf 2018 zijn we bezig de veiligheidscultuur binnen het hele bedrijf naar nog een hoger niveau tillen. Daarom volgen alle fabrieksmedewerkers, ook uitzendkrachten, een jaarlijks een veiligheidstraining (E-Learning). Verder hebben wij werkgroepen opgericht die hier, samen met een externe hogere veiligheidskundige, mee aan de slag gaan.

  BHV'ers

  Formele Arbo-commissie

  Arbeidsomstandigheden, veiligheid, gezondheid en welzijn in de onderneming. Hier houdt onze Arbo-commissie zich mee bezig.

  Keller Keukens b.v.
  Drebbelstraat 7
  4622 RC Bergen op Zoom
  +31 (0) 165 594 300

  www.kellerkeukens.nl
  info@kellerkeukens.nl                                                        

         

  CO2-Prestatieladder

  Bekijk onze invulling van de CO2-Prestatieladder op niveau 3

  GRI Standards Tabel

  Bekijk de GRI Standards kruistabel 2018

  The Natural Step

  Onze invulling van The Natural Step Principes

  CO2-management & reductieplan